ΑΡΧΙΚΗ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ABOUT US

Alia & Διονύσης

Η ιστορία τους

Δύο άνθρωποι που αποδεικνύουν ότι στον αθλητισμό η δύναμη πηγάζει από μέσα μας

Η Αlia είναι μία νεαρή μαθήτρια και αθλήτρια που αγωνίζεται καθημερινά για να πετύχει τους στόχους της. «Η Ελλάδα είναι η δεύτερή μου χώρα, έχω γεννηθεί εδώ» μας λέει, ενώ η οικογένειά της κατάγεται από τη Συρία. Η νέα κοπέλα έχει ήδη καταφέρει να γράψει τη δική της ιστορία με τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021. Ήταν η πρώτη γυναίκα αθλήτρια που αγωνίστηκε με την Παραολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων, με τη στήριξη των προγραμμάτων της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Το ταξίδι της οικογένειάς της από τη Συρία στην Ελλάδα και όσα χρειάστηκε να περάσουν τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν εύκολα, αλλά κατάφεραν μαζί να κάνουν μια νέα αρχή. Η απώλεια του πατέρα της ήταν μια κρίσιμη στιγμή για τη ζωή της Άλια, που της έδωσε όμως περισσότερη ώθηση να παλέψει μέσα από τις σπουδές της και τον αθλητισμό.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή της έχει και ο προπονητής της ο Διονύσης. Ένας προπονητής του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ Τυρταίος, ο οποίος έχει δει την Alia να προοδεύει και να δυναμώνει μέσα από τον αθλητισμό. «Με τον προπονητή μου τον Διονύση είμαστε μαζί πέντε χρόνια. Με έχει βοηθήσει πολύ και μου έχει μάθει να είμαι δυνατή» μας λέει. Μετά τη γνωριμία τους, ξεκίνησαν αμέσως να προπονούνται μαζί. Το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε η Alia ήταν το ποδήλατο και μετά έκανε τη μετάβαση στο αγώνισμα της κορίνας. Το 2020 κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου πήρε την όγδοη θέση στην κατηγορία της.

Ο Διονύσης μάς λέει χαρακτηριστικά ότι η ελπίδα που αντικρίζει στα μάτια της Alia τον αφήνει πάντα άναυδο. Η επικοινωνία μεταξύ τους είναι κλειδί για τη σχέση τους κι έτσι παλεύουν μαζί για να πετύχουν όλους τους στόχους τους.

«Η Ελλάδα είναι η δεύτερή μου χώρα,
έχω γεννηθεί εδώ»

Η Alia με τη στήριξη του προπονητή της Διονύση και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, συνεχίζει την προσπάθειά της, με στόχο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

01

Πες μας τη δική σου ιστορία

Αν έχεις κι εσύ μια ανθρώπινη ιστορία να μοιραστείς για κάποιον φίλο, συμμαθητή, συνάδελφο ή γείτονα στείλε μας λίγα λόγια, μια φωτογραφία ή ό,τι περιγράφει καλύτερα τη σχέση σας στο [email protected] ή ανέβασε την ιστορία σου χρησιμοποιώντας το hashtag #PlisiaZoume!

[email protected]

02

Στήριξε το έργο μας

Επείγουσα έκκληση για την Ουκρανία. Κάθε βοήθεια είναι σημαντική.Στείλε βοήθεια

03

Ενημερώσου

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεσαι σχετικά με τις ενέργειές μας και πώς μπορείς να βοηθήσεις.
© UNHCR PLISIAZOUME - Photo Credits: © UNHCR/Socialab
Design & Development by SOCIALAB